Забрус, 100 г
Зáбрус - продукт бджільництва, який залишається від зрізування верхівок (кришечок) запечатаних сот. Восковими кришечками медоносні бджоли запечатують мед у стільниках, коли він вже дозрів. Екологічно чистий продукт!
Забрус, 100 г
Перед відкачуванням меду бджолярі знімають забрус спеціальним пасічним ножем, валиком або виделкою і залишають на решітці для стікання з нього меду або дають бджолам для видалення залишків меду. Одержаний сухий забрус перетоплюють в воскотопках на віск або продають як особливий продукт. Забрус дає самий високоякісний віск.
Сладкувати-медовий на смак, при пережовуванні маса розсипається на маленькі грудочки. Як правило, в забрусі віск відрізняється за складом від сот.
До складу забруса, крім воску, входить ще кілька компонентів, які роблять його дуже корисним для людини. Це прополіс - природний антибіотик, пилок - комплекс вітамінів, мед і лізоцим - фермент, який служить захистом від бактерій і вірусів. Концентрація лізоциму в забрусі в 100 разів вище, ніж в меду.
Застосовується при:
- захворювання органів дихання. Забрус застосовується при лікуванні ангіни, бронхіту, трахеїту, пневмонії;
- захворювання носоглотки. При нежиті і гаймориті забрус потрібно жувати щогодини протягом 15 хвилин;
- захворювання органів травлення. При жуванні забруса виникає сильне слиновиділення, що покращує моторну і секреторну функції шлунка. При ковтанні забрус діє як сорбент, виводить шкідливі речовини з шлунка і кишечника, покращує перистальтику;
- захворювання порожнини рота. При жуванні забруса очищається зубний наліт, дезінфікується порожнина рота, зміцнюються зуби і ясна. Забрус - це корисна і смачна жуйка;
- для підвищення імунітету як у дітей, так і у дорослих, забрус рекомендується використовувати в комплексі в пергою, пилком, маточним молочком, медом.
Упаковка: 100 г у пластиковій тарі.
Склад: забрус.
Виробник: Україна.